Lidmaatschap Granfondoteam.be

De meest gestelde vraag: "hoe word ik lid van granfondoteam.be"

Wie zijn onze leden?

Granfondoteam.be heeft leden uit heel Vlaanderen. Onze leden zijn gedreven fietsers, die houden van 1 of meerdere fietsuitdagingen per jaar. Ze verkiezen granfondowedstrijden. Vermits er in België bijna geen granfondo’s meer zijn, brengen wij onze leden naar de granfondo’s. Onze leden reizen dan ook graag om te kunnen deelnemen aan granfondo’s in de mooiste regio’s van Europa!

De meeste van onze leden zijn ook lokaal actief op fietsvlak.  Ze zijn al dan niet aangesloten bij een lokale wielerclub of plaatselijke trainingsgroep. Maar eens de granfondotrainingen en de granfondo uitstappen eraan komen, trekken ze met veel trots hun GFTbe-outfit aan.

Het is een initiatief dat is ontstaan door fietsvrienden met een grote voorliefde voor het cyclosportieve werk. Na het opstarten van GFTbe konden ook nieuwe mensen aansluiten bij ons initiatief. Vaak zijn het gedreven fietsers die lokaal of in hun directe kring onvoldoende gelijkgezinden vinden en verkiezen om een paar keer per jaar samen met de GFTbe-vrienden granfondo’s te rijden. De organisatie en de fijne ongedwongen sfeer tussen de leden zijn de belangrijkste meerwaarden van onze uitstappen.

Maar eigenlijk valt het eenvoudig samen te vatten: granfondorenners hebben weinig woorden nodig. Ofwel klikt het, ofwel klikt het niet. En het heeft al zeer vaak geklikt met renners die het granfondohart op de juiste plaats hebben.

Wat verwacht Granfondoteam.be van zijn leden?

Onze leuze is vrijheid, blijheid. Als je lidgeld hebt betaald, geniet je van de voordelen als lid. Op vlak van verplichtingen hechten we vooral belang aan het sociaal aspect en het respecteren van onze WAARDEN.

We stimuleren natuurlijk om zo vaak mogelijk deel te nemen aan onze activiteiten zoals bv. de Ardennentrainingen of enkele toertochten. Maar ook daar overheersen de regels niet. Er is een structuur en een paar richtlijnen, de rest wijst zichzelf uit.

Onze georganiseerde uitstappen vormen wel een belangrijk deel van het lidmaatschap. Het is hier dat je de meerwaarde als lid zal ervaren. Maar we zijn ondanks onze gedrevenheid geen profs en hebben ook vele andere prioriteiten zoals onze job, familie,… Vakantiedagen en budget zijn spijtig genoeg ook vaak een beperkende factor. Dus we proberen hier een goede gids te zijn voor onze leden door telkens een mooie kalender met enkele aantrekkelijke paketten aan te bieden.

Moet ik een topper zijn?

ABSOLUUT! Maar bij ons moet je niet op de eerste plaats eindigen om een winnaar te zijn!

We hechten vooral veel belang aan het menselijk en sociaal aspect. Fietsen is een individuele sport. We focussen ons tijdens training en tijdens ritten ook vaak op ons eigen gevoel en onze eigen prestatie. Het is dan ook een kunst om in die omstandigheden ook oog te hebben voor anderen en vlot in een groep te functioneren. Bij GFTbe lukt dat vlot.

Maar begrijp ons niet verkeerd. Onze leden zijn gedreven, zeer gedreven. Onze blauwe truien zijn ook vaak in de voorste gelederen van het peloton en soms ook op podia zichtbaar. Deze prestaties zijn een stimulans voor onze andere leden. Maar het unieke aan ons project is dat het een open concept is en dus alle granfondowaardige renners welkom zijn.

Granfondowaardig?

Een term die duidelijk is voor wie al langer in het circuit meedraait. Er zijn veel elementen die je fysiek en mentaal moet trotseren om het tot een goed einde te brengen.

Granfondo’s zijn pittige fietswedstrijden over zeer uitdagende parcoursen. Om deze tot een goed einde te brengen, heb je doorzettingsvermogen nodig en moet je vaak veel opofferingen doen. In de voorbereiding of tijdens de wedstrijd zijn er veel obstakels. Geen tijd, andere prioriteiten, mindere vorm, ziekte, blessure, de fietsmaten die uitzonderlijke vorm etaleren… Allemaal drempels die een granfondorenner weet te overwinnen om zijn doel te bereiken.

We hebben het hier niet alleen over het leveren van topprestaties in de top van het klassement, maar wel over de persoonlijke strijd die je levert om in bepaalde omstandigheden er het beste van te maken.

Lidmaatschap

Leden genieten van voordelen zoals de aankoop van teamkledij, inschrijvingsrecht uitstappen,  voordelen partners…

Nieuwe leden?

Als niet-lid dien je deel te nemen aan een georganiseerde uitstap van GFTbe. Als je deelneemt aan een uitstap kan je lid worden. De introductie door een bestaand lid kan hierbij helpen.

We voorzien ook tijdelijk het GRANFONDO basic lidmaatschap. Dit lidmaatschap omvat enkele voordelen en geeft je de kans om reeds kennis maken met het team.

Maar je kijgt ook als eerste de kans om vrije plaatsen in te vullen en je "tranfer" naar granfondoteam.be te maken.

Registreer hier, ontvang de details over het lidmaatschap en blijf op de hoogte over acties voor nieuwe leden!