Tour of Cambridgeshire

verslag

Verslag: Tour of Cambridgeshire

Tour of Cambridgeshire, Peterborough

Een delegatie van 16 renners van Granfondoteam.be had zich de moeite getroost om de oversteek naar Engeland te maken en deel te nemen aan de Tour of Cambridgeshire. Tevens een qualifier voor het WK in Poznan later dit jaar. Sommigen waren reeds gekwalificeerd en konden de ambities nog wat bijstellen. Anderen probeerden op hun manier hun grenzen te verleggen en de WK droom nog na te jagen. De brexit zouden we ginder wel een andere keer gaan regelen.

Een zestal van onze renners maakten er zelfs een meerdaagse van, door op zaterdag reeds de individuele tijdrit te rijden. Zo kon er al eens wat spanning op de benen worden gezet. Dit resulteerde in enkele mooie resultaten, waaronder persoonlijke best tijden en een paar kwalificatie plaatsen voor het WK tijdrijden. Op dezelfde dag namen we ook deel aan de ploegentijdrit, en kon het granfondoteam.be beslag leggen op een mooie 6e plaats op 50 teams.

Het parcours van de granfondo verliep eerst over een glooiende zone met enkele korte klimmetjes. In het tweede deel volgde een vlakker gedeelte doorheen een open ‘polder’ gebied. Dus weinig beschutting voor eventueel wind. Goed voor in totaal 100 miles, oftewel 162km. De weergoden werden door sommige van onze renners op voorhand dan ook aanbeden. En de bestelling werd op een dienblad aangereikt : droog en veel wind. Ideaal om er een Vlaamse waaierkoers van te maken.

Aangezien er werd gestart in aparte leeftijdscategorieën had iedereen zijn eigen koersverhaal. Genoeg stof dus om achteraf nog wat na te praten, bij een hamburger of stuk pizza. Al hadden sommigen ook hun tijd nodig om even te bekomen. Met Tom Van Loon (1e in M40-44), Stefan Vaes (2e in M50-54) en Kristof Bervoets (3e in M35-39) wisten we 3 podiumplaatsen te verzilveren. Maar daarnaast waren er nog verschillende andere gelukkigen die hun WK kwalificatie wisten binnen te halen. En degenen bij wie het net niet lukte, weten wat ze volgend jaar moeten doen.

De beleving stond weer voorop in de UK. En elke keer leren we bij over koerssituaties, onze eigen limieten en dergelijke. Zo zijn ook blijkbaar m&m’s en winegums ideale granfondo brandstof… See you in 2020 Peterborough !