Etalle kleurt Granfondoteam-blauw

Verslag: Granfondo Espace Cycles

Verslag: Granfondo Espace Cycles

Etalle kleurt Granfondoteam-blauw

Met maar liefst 80 deelnemers en 15 bevoorraders bij de start kleurde het centrum van Etalle afgelopen zondag helemaal blauw. Granfondoteam-blauw. En het werd een schitterende dag voor onze bende.

Akkoord, er was de valpartij van Pieter B (zonder veel erg), er waren de lekke banden van Wouter S, die zowel in de granfondo als tijdens zijn herkansing in de mediofondo lek reed met superbenen, maar desondanks overheerste toch vooral de tevredenheid. Na een week vol regen en hagel kregen we op zondag een prachtige droge en zonnige dag. In het begin van de wedstrijd was het nog behoorlijk fris, maar rond de middag begon het kwik te stijgen en kregen we ideaal koersweer.

Het heuvelachtige parcours in de Gaume bleek bovendien lastig genoeg om voor voldoende schifting te zorgen. Het gigantische peloton spatte al snel uiteen en iedereen kwam in een groepje met renners van zijn of haar niveau terecht.
In de beginjaren van deze wedstrijd ging het er heel anders aan toe. Toen stond lossen uit het peloton vaak gelijk aan helemaal alleen vallen, maar dat is tegenwoordig wel anders. Sinds wij partner zijn van deze organisatie, is het aantal deelnemers gestegen van 300 tot meer dan bijna 700, een verwezenlijking waar we best trots mogen op zijn.

De sportieve uitschieters waren de prestaties van Stephanie en Tom, die beiden op het podium van hun leeftijdscategorie eindigden. De vrienden van Storex deden het beter, met Kristof en Michiel op plaatsen 1 en 2 van de uitslag. Helaas zat Storex ook in de hoek waar de klappen vielen. Hedwig was een van de zwaarste slachtoffers van de massale valpartij rond km 100. Een gebroken sleutelbeen houdt hem enkele weken noodgedwongen aan de kant. Wie deze oude krijger kent, weet echter dat hij zich niet laat ontmoedigen door tegenslag. Hedwig knokt zich ongetwijfeld terug en we kijken er nu al naar uit om terug de degens te kruisen met hem!

Ondanks die val was deze editie van la Espace Cycles een absolute topeditie. Wij zijn er volgend jaar zeker terug bij, hopelijk dan met de juiste banden!