Gran Fondo Strade Bianche 2019

Gran Fondo Strade Bianche 2019

Voor de vierde keer al trokken we met Granfondoteam.be naar Siena, voor de eerste en misschien wel mooiste granfondo van het jaar. De goesting was groot, zeker ook omdat we deze keer het Belgische regenweer zouden mogen inruilen voor Italiaans lenteweer.

De reis verliep zeer vlot en we kwamen nog voor de middag aan in Siena. Na de lunch in het hotel vertrokken we met de voltallige delegatie van 22 man voor een eerste verkenning van de Strade Bianche. Al snel werd duidelijk dat Arne geen loze beloftes had gemaakt, van modder was geen sprake, van stof des te meer.

Op vrijdag trokken verschillende groepjes op pad, afhankelijk van de gekozen afstanden. Van de chaotische toestanden bij het afhalen van de nummers en chips merkten we niks, dat werd allemaal opgevangen door Arne en Kurt. In plaats daarvan kleurden we menig terras in en rond Siena blauw.

Zaterdag was het aan de profs, zowel mannen als vrouwen. Onder een stralende zon trok het peloton zich op gang in Siena onder het goedkeurend oog van onze delegatie. Het werd weer een koers om duimen en vingers af te likken. Al zullen de renners vooral veel stof gevreten hebben. De Belgen speelden opnieuw een hoofdrol, maar op het einde trok Alaphilippe aan het langste eind.

Zondag 10 maart was het dan zover. De start was fris, maar lang zou dat niet duren. Op de eerste grindstrook was het stof happen, maar dat beterde naarmate de wedstrijd vorderde en het deelnemersveld steeds meer uit elkaar werd geslagen. Er werden scherpe tijden gereden en de pech bleef beperkt tot enkele lekke banden en 1 valpartij zonder veel erg. Na de finish kon iedereen terugblikken op een zeer geslaagde editie.

This was what we signed for!