La Bourgogne Cyclo 2019

verslag

Verslag: La Bourgogne Cyclo

Algemeen verslag

Hoewel het heuvelachtige parcours in de Bourgogne op zich al meer dan lastig genoeg was voor een zware wedstrijd, besloten de weergoden ook hun duit in het zakje te doen. Een druilige start met af en toe een hevige bui, een stevige wind en voor sommigen zelfs een kortstondige hagelbui, maakten deze editie nog net dat tikkeltje heroïscher. Gelukkig maakten de prachtige kronkelende wegen door de wijngaarden veel goed.

Organisatorisch liep alles niet helemaal gesmeerd. De gpx-track van de organisatie bleek immers niet overeen te stemmen met het reële parcours, waardoor een van onze bevoorradingsposten op een verkeerde plaats belandde. Geen probleem, want door het gure weer en de drie andere bevoorradingen, hoefde niemand dorst te lijden.

Op sportief vlak viel er zowel goed als minder goed nieuws te rapen. Oude getrouwen Gert O. en Joeri V. kregen met pech af te rekenen. Een goede uitslag zat er voor hen helaas niet in, maar gelukkig konden ze wel op eigen kracht de aankomst bereiken. Hevige spierpijn dwong Dennis B. tot een opgave. Hij besloot om zich verder nuttig te maken als bevoorrader… op de bevoorradingspost die verkeerd stond. Dubbele pech! Ondanks deze pechgevallen overheersten toch vooral de positieve ervaringen.

Heel wat deelnemers slaagden er in om zich te kwalificeren voor het WK in Poznan en Katleen DC mocht zelfs op het podium als winnares in haar leeftijdscategorie.
Na de wedstrijd werd naar aloude GFTbe-traditie de lokale horeca nog uitgebreid verkend en werd nog een Bourgondisch verlengstuk gebreid aan de dag.

Dennis Baert

Een druilige start met later wat opklaringen en af en toe een hevige bui, wat wind en voor sommigen een kortstondige hagelbui. Na een kleine 40km was er bevoorrading 1 waar ikzelf spijtig genoeg de brui moest geven door teveel spierpijn. Ik wou me nuttig maken samen met Gert, Wendy en Kim op de volgende bevoorradingspost 3.

Daar toegekomen brachten we alles in paraatheid en kort nadien hoorden we in het dal de eerste geluiden die de indruk gaven dat de renners naderden.
Ongeloof werd echter ons deel toen na een goed halfuur enkel nummer 25 ons passeerde. Na nog wat langer te wachten besloten we om toch eens naar het dal terug te keren, waar we tot de vaststelling kwamen dat het parcours niet overeenstemde met wat nog geen week voordien als GPX op de website te vinden was.
Het uitzicht over de wijngaarden maakten veel goed.

Gelukkig bleek aan de aankomst dat post 4 het verlies van post 3 goed heeft kunnen opvangen, deels door het niet dorstige weer.
De stemming was ondanks het grijze weer opnieuw goed wat versterkt werd door enkele mooie prestaties zoals de podiumplaats van Katleen.
De avond kon goed ingezet worden met een aperitief in een volkscafé waar de cafébazin duidelijk niet voorbereid was op zoveel volk en het charmeoffensief van Bart.