Gran Fondo Strade Bianche

Siena, Italy

Granfondo Strade Bianche

Granfondo Strade Bianche

6 maart 2022

Simon Stevens blikte in 2020 vooruit naar de Strade Bianche

Nieuw lid Simon Stevens reist deze week af naar Toscane voor het eerste grote doel van het nieuwe seizoen: de Strade Bianche.
“Uiteraard kijk ik ernaar uit om te fietsen in een nieuwe streek. Ik ken Toscane wel, maar ik heb er nog niet veel gefietst.

Het ontdekken van nieuwe omgevingen is een van de redenen waarom ik zo graag granfondo’s rijd. Maar ik verheug me er ook op om iedereen te leren kennen en eens aan den lijve te ondervinden hoe zo’n georganiseerde uitstap er aan toe gaat. Het wordt mijn eerste echte uitstap, dus ik ben benieuwd! Ik hoor van anderen dat alles voor ons geregeld wordt, dus eigenlijk is het een beetje leven als de profs. Over de wedstrijd zelf? Ik hoop vooral dat ik van pech gespaard blijf, zodat ik er sportief het maximale kan uithalen, dan zien we wel waar het schip strandt

 


De wedstrijd zelf

 

Strade Bianche is, zelfs met slechts 13 edities, een meer dan volwaardige klassieker geworden bij de profs. Iedereen herinnert zich de heroïsche zege van Tiesj Benoot in 2018. Wij stonden op de eerste rij toen hij op de laatste steile hellende strook van Via Santa Caterina het verschil maakte. Maar ook Philippe Gilbert, Fabian Cancellara, Zdeněk Štybar en Michał Kwiatkowski prijken op de erelijst.

Wat is er mooier dan naar zo een klassieker kijken. Zelf die “koers” rijden uiteraard!

En net dat is wat Granfondo Strade Bianche is. Daags na de profs krijgen we de kans om een wedstrijd te rijden over dezelfde wegen, door dezelfde landschappen en tegen dezelfde steile hellingen op. Ook onze finish is op de Piazza del Campo in het historisch centrum van Siena. Deze combinatie maakt dat dit dé opener van het seizoen is voor de liefhebbers van het Italiaanse granfondowerk.

Lees het verslag van 2019!

Nico V
Nico V
Tim D
Tim D
Stefan A
Stefan A
Arne V
Arne V
Michael O
Michael O
Tom O
Tom O
Kurt V
Kurt V
Tom B
Tom B
Gert O
Gert O
Kenny W
Kenny W
jeroen b
jeroen b
Stefaan D
Stefaan D
Kevin W
Kevin W
Katleen L
Katleen L
Bart V
Bart V
Johan P
Johan P
Alesio R
Alesio R
Sebastiaan B
Sebastiaan B
Simon S
Simon S
Jan V
Jan V
Maarten C
Maarten C
Nicolas S
Nicolas S
Kris G
Kris G
Michael VL
Michael VL
Matthias VDS
Matthias VDS
Geert G
Geert G
Michel VC
Michel VC