Tour Transalp 2018 met GFTbe

11:20 | nieuws

Spectaculaire routes, overweldigende cols, tot de verbeelding sprekende aankomstplaatsen, deelnemers uit meer dan 30 landen en een uiterst professionele organisatie. Het zijn maar enkele redenen waarom de Tour Transalp op de bucketlijst van heel wat teamleden prijkt. 12 van hen maakten dit jaar hun droom waar.

De GFTbe-delegatie aan de eettafel.

Aan deze zevendaagse rittenwedstrijd gaat heel wat voorbereiding vooraf. En dat loopt niet altijd van een leien dakje. De 12 teamleden die dit jaar zouden deelnemen aan Tour Transalp, trachtten gedurende de voorbereiding verschillende keren om samen af te spreken voor een gezamenlijke training, maar praktische en logistieke problemen gooiden telkens roet in het eten. De eerste keer dat de twaalf samenkwamen was dus in Brixen, waar de start gegeven zou worden. De sfeer zat er echter ogenblikkelijk in en de gesprekken barstten meteen los.
Anciens Daan, Tim, Dirk en Gert deelden hun ervaringen met de anderen die de tips gretig absorbeerden, benieuwd als ze waren voor wat hen te wachten stond.

Daags voor de eerste etappe ondernamen de GFTbe’ers nog een verkenning van de eerste etappe. In de namiddag gingen de beentjes omhoog en was er nog tijd om samen naar het voetbal te kijken. De volgende ochtend was het tijd voor het echte werk.

Veel blauw op het podium bij de masters

Veel tijd om in het klimritme te raken, kregen de deelnemers niet, want de eerste beklimming die de Transalp-deelnemers voorgeschoteld kregen, was meteen een monstertje… 6km aan 10% gemiddeld! Daarna volgde nog de Passo Gardena, (vertrouwd terrein voor de Maratona-deelnemers), om na een lange tocht door het dal af te sluiten met pittig slotklimmetje. Onze vijf duo’s boeken allen een mooi resultaat, met als bonus al meteen een eerste podium. Het zou niet het laatste zijn.

De goede resultaten betekenden ook meteen dat de stress wegviel en iedereen goedgemutst de volgende ritten tegemoet ging. De volgende ritten vlogen voorbij, de kilometers werden afgemaald en de hoogtemeters werden bedwongen… en ook de resultaten bleven volgen.
Elke dag werden er nieuwe records gevestigd en mooie prestaties behaald. En wanneer iemand toch eens een moeilijk moment kende, was er steeds een ploegmakker die voor de nodige steun zorgde. Het was een belangrijke les die alle duo’s leerden: ondersteuning, motivatie en medeleven zijn van ongelooflijk belang als je zo’n onderneming samen wil afwerken. Het is en blijft een ‘team effort’. Ook tussen de verschillende duo’s was de solidariteit groot. Zo wachtten de snellere teams telkens aan de aankomstlijn tot het laatste GFTbe duo binnen was. Een mooi gebaar, dat door iedereen op prijs werd gesteld.

De goede resultaten bleven elkaar opvolgen en de dagen vlogen razendsnel voorbij. Talloze podiums later en 823km en bijna 18.000 hoogtemeter verder kwam de eindmeet in zich. Het overschrijden van de finishlijn was voor alle deelnemers een emotioneel moment, dat passend gevierd werd met een duik in een nabijgelegen meer.

Na 18.000 hoogtemeter kan een frisse duik deugd doen!

Tim en Daan eindigden op een knappe 8e plaats in de eindrangschikking. Bij de masters 2 kleurde het podium overwegend blauw, met Gerry en Steven op de tweede plaats en Gert en Wouter op plaats 3. In diezelfde categorie werden Tom en Dirk 11e, terwijl Rolf en Peter 18e werden. Allemaal bijzonder knappe resultaten!
Dergelijke prestaties zijn uiteraard enkel mogelijk met de steun van een team. Daarom een woordje van dank voor Gert, Sara en Leslie, die gedurende zeven dagen zorgden dat alles vlot verliep en de deelnemers niets te kort kwamen.

Tags:

© Granfondoteam 2013 | logo fusemedia.be • grafisch ontwerp • webdesign • reclame