Michael Ossieur

Al 10 jaar gepassioneerd en getalenteerd granfondorenner. Een bekende naam en kop in het Belgisch granfondo peleton. Medebezieler die met zijn no-nonsense stijl aangeeft waar het echt om draait.

Leeftijd Woonplaats Lengte Gewicht Jaren Granfondo Strava
34 jaar Sint-Denijs-Westrem (Oost-Vlaanderen) 1.80m 72kg 10 jaar Michael

Voorstelling:
Granfondo’s, je wordt erdoor gebeten of niet, een tussenweg bestaat er niet echt in mijn ogen. Ik behoor dus tot die eerste categorie. In 2004 pleegde ik mijn eerste cyclosportieve wapenfeit, en zoals zovelen deed ik dat in de Marmotte. Ik kwam mezelf die dag meermaals tegen en reed na goed 10 uur over de finish. Helemaal bijeen gereden maar de voldoening achteraf maakte alles goed.

In 2005 evolueerde de passie nog traag, ik deed er naast een 2 uur snellere Marmotte ook nog 3 Ballons bij. Maar in 2006 was het hek helemaal van de dam, ik draaide er mijn hand niet voor om om voor een weekend naar de Alpen te rijden en terug. Vanaf dan reed ik gemiddeld een zevental granfondo’s per jaar, sinds 2010 aangevuld met een aantal mountainbike marathons en meerdaagse.

10 jaar zit ik dus inmiddels in het “circuit”, en hoewel het er organisatorisch niet makkelijker op werd, nam de passie alleen maar toe. Hoe dat komt? Ik heb gewoon een fysieke uitlaatklep nodig, maar alleen dat fysieke aspect volstaat niet voor mij, ik ben immers geen einzelgänger maar een echte groepsmens.

Competitie en vrienden, niet altijd een evidentie combinatie, maar in Granfondo’s lukt dat wel. En er komt nog een derde aspect bij kijken, want op basis van die eerste twee factoren zou ik me kunnen beperken tot de wekelijks terugkerende “spielerei” met het Scheldepeloton ;-). Dat derde aspect is reizen. Ik ben een echte natuurmens en hou enorm van de bergen, en laat dat nu uitgerekend in de meeste gevallen het strijdtoneel zijn van Granfondo’s.

Drie ingrediënten dus die voor mij van Granfondo’s een toprecept maken: Vrienden, competitie en reizen!
2014 kondigt zich veelbelovend aan want met “Granfondoteam.be” tillen we onze passie nog naar een hoger niveau. Voor mezelf daarom niet zozeer qua prestaties – ik heb mijn plafond immers al een paar jaar bereikt – maar qua groepsgevoel. Voor het eerst zullen we met een aantal granfondovrienden een team vormen, en dat is toch iets waar we allemaal al enkele jaren stiekem van dromen. Voor mij kan het dus niet snel genoeg weer lente zijn :-).

Beste granfondo resultaat: /Michael Ossieur

Referentietijden

  • Maratona Dles Dolomites: /
  • La Marmotte: /
  • Ventoux vanuit Bédoin : /
  • Alpe d’Huez: /

© Granfondoteam 2013 | logo fusemedia.be • grafisch ontwerp • webdesign • reclame