Jari Verstraeten

Ruwe diamant. Zijn scheldevrienden omschrijven hem als een meerwaarde op sportief en menselijk vlak. Zijn overwinning in Laurent Desbiens geeft aan dat hij hoeveel potentieel Jari heeft!

Leeftijd Woonplaats Lengte Gewicht Jaren Granfondo Strava
24 jaar Gent (Oost-Vlaanderen) 1.75m 69kg 2 jaar  Jari

Voorstelling:
Vroeger altijd getennist. Eerste koersfiets gekocht toen in 2010. Sinds ik in 2012 besloot om deel te nemen aan de Transalp (weg) ben ik zeer intensief beginnen trainen. Zo heb ik het Gentse Scheldepeloton leren kennen. De sfeer -een combinatie van vriendschap maar elkaar er toch proberen afrijden op de hellingen- stond me wel aan!

Eerste granfondo ervaring was Les Trois Ballons 2012, ik behaalde een 174e plaats. In de volgende granfondo’s ging het steeds beter: 25e in Vélomediane, 9e in Picardië. In september 2012 reed ik in m’n eerste wedstrijden bij de elites zonder contract enkele mooie resultaten. Vorig jaar reed ik competitie bij United CT uit Sint-Truiden. Ik kon er enkele mooie rondes rijden (Tryptique Ardennais, Tour des Pays de Savoie, Ronde van Luik,…) Mijn enige Granfondo-deelname was de Laurent Desbiens.

Volgend seizoen wil ik me weer meer toeleggen op de granfondo’s.

De wedstrijden die me het beste liggen zijn deze met heuvelachtige parcoursen (Vélomediane, Picardië, Laurent Desbiens, St-Tropez). Ook in Les Trois Ballons zou ik m’n mannetje moeten kunnen staan. Met de MTB neem ik in 2014 bovendien deel aan de TransSchwarzwald.

In ploeg naar de granfondo’s gaan biedt volgens mij alleen maar voordelen. Met een toffe bende is het sowieso altijd prettig; je zal altijd wel eens kunnen rekenen op een ploegmaat tijdens de koers; en ook qua logistiek (hotelboeking, transport, bevoorrading) lijkt me dit een topidee!

Beste granfondo resultaat: 1e (La Laurent Desbiens 2013)Jari Verstraeten

Referentietijden

  • Maratona Dles Dolomites: /
  • La Marmotte: /
  • Ventoux vanuit Bédoin : /
  • Alpe d’Huez: /

© Granfondoteam 2013 | logo fusemedia.be • grafisch ontwerp • webdesign • reclame