Strade Bianche 2018 door de ogen van Michael

14:43 | nieuws

Voor het derde jaar op rij zakte een delegatie van Grandondoteam.be af naar Siena voor de Strade Bianche. Michael Ossieur was er al ieder keer bij. Lees hier zijn relaas van de Strade Bianche 2018.

Met een delegatie van granfondoteam.be trokken we op vrijdag 2 maart voor de derde jaar op rij naar Siena.
Nog iets voor de middag kwamen we aan in ons hotel, ideaal voor de lunch.
In tegenstelling tot de voorgaande jaren was het deze keer geen aangenaam lenteweer. Maar van een korte opklaring in de namiddag maakten we toch gebruik om aan te zetten voor een korte verkenning. Hoewel de hemelsluizen al snel weer opengingen werd er toch nog een mooi ritje afgehaspeld met aankomst op Piazza del Campo.

Ook zaterdag viel in het water. Letterlijk dan toch. De wedstrijd van de profs verliep van bij de start in de gietende regen. Enkel het laatste uur hield het op. Dat maakte de wedstrijd er echter niet minder mooi op. Bij flandrien weer komen de Belgen bovendrijven, dat bewezen Benoot en Van Aert allebei met een glansprestatie. En wij stonden op de laatste helling op de eerste rij om het spektakel te aanschouwen.

Zondag 4 maart. De eerste Granfondo van het seizoen, het eerste doel. En wat voor één!
De Goden waren ons gunstig gezind: zacht en droog weer, de zon kwam er zelfs voorzichtig door, en de sterrata lagen er nagenoeg perfect bij.

Om 8u30 weerklonk het startschot. Iedereen stond samen in het startvak boven de 1000. Het gevolg was een lange inhaalrace, maar de kop van de wedstrijd zouden we nooit zien.
Na ongeveer 30km volgde de eerste echte hindernis van de dag: Sterrato n° 2. Het was nog steeds laveren tussen de tragere vooraan gestarte renners, maar het hinderde niet echt. Na 70km begonnen we met een groepje van ongeveer 30 man aan de langste Sterrato van de dag: 10 kilometer gravel met de nodige hoogtemeters. Op het einde van deze strook stonden Kurt en Sarah ideaal voor de bevoorrading. Met 6 man slaagden we erin ons af te scheiden en de samenwerking verliep heel goed, van de achtervolgers was al snel geen spoor meer te bekennen.

Met nog 30 kilometer te gaan, kort voor de samensmelting met het parcours van de mediofondo raapten we nog een groep op van ongeveer 20 renners. Met die groep vatten we de lastige finale aan. Het werd bij momenten behoorlijk hectisch. De plotse toename van auto’s op het parcours – waarschijnlijk zaten de verkiezingen in Italië die dag daar voor iets tussen – en de tragere mediofondo renners maakten het er niet gemakkelijker op.
Iedereen kwam echter zonder kleerscheuren aan in Siena. De laatste klim – Via Santa Caterina – voelde in vergelijking met het eerdere klimwerk aan als een formaliteit. Iets meer dan 4 uur na de start overschreed ik de finish. De rest van het team volgde niet veel later. Niets dan succesverhalen, een dag zonder kanttekeningen. Het was dan ook genieten op het terras op Piazza del Campo.

Maandag was opnieuw een regendag, maar dat kon niemand echt deren. We maakten er nog een culinaire dag van in Siena. De terugreis verliep net zoals de heenreis: zeer vlot.
Ik kijk al uit naar Strade Bianche 2019!

© Granfondoteam 2013 | logo fusemedia.be • grafisch ontwerp • webdesign • reclame