Granfondo Espace Cycles kleurt GFTbe-blauw

16:30 | nieuws

Niet minder dan 80 GFTbe-ers stonden aan de start van de Granfondo Espace Cycles in Etalle. Het verslag van Bert Lafaille.

Donderdag 10 mei. Hemelvaartsdag voor alle gelovigen maar tevens ook een extra vakantiedag. En laat net op die dag een van de weinige overgebleven Granfondo’s in België plaatsvinden. Een wedstrijd die de laatste jaren minder en minder deelnemers lokte. Waarom? Dat weet niemand. Het onstabiele weer, de periode, of gewoon omdat men geen weet heeft van deze parel,…? Het kon van alles zijn, maar Granfondoteam.be had beslist om dit event te promoten en dus waren heel wat leden op de afspraak.

We vertrokken woensdagavond. Snel even langs de “Service Course” in Zonhoven passeren om nog enkele spullen op te pikken. Nadien in rechte lijn naar Etalle, een klein gezellig dorpje in de provincie Luxemburg. Onderweg nog eens stoppen in Arlon, waar een deel van onze renners en soigneurs op hotel verbleven. Daar wat materiaal droppen en dan door naar ons hotel in Etalle. Het was ondertussen 20u en onze magen kregen honger. Snel inchecken dus, eten bestellen en daar komt de organisator Eddy al aan. Een eenvoudig man met de allerbeste bedoelingen, dat straalt van hem af. En met een naam als “Eddy” kan en mag er uiteraard niets mis gaan in een wielerverhaal!
Nog enkele kleine praktische besprekingen we krijgen onze startnummers al. Allemaal gebundeld en gesorteerd. We hadden het klaar gekregen dat Granfondoteam.be met dik 80 deelnemers aan de start zou staan over de 2 afstanden, en dus was Eddy een tevreden man.

 

Donderdagochtend om 6u gaat de wekker… eigenlijk tijd genoeg want de Granfondo start om 9u, de Mediofondo om 10u. Aan de start van de wedstrijd kleurt alles GFTbe-blauw, mooi toch? Sommigen twijfelen nog tussen de twee afstanden, maar om 9u klinkt onherroepelijk het startschot voor wat een hele mooie en uitdagende dag zou worden.
De eerste kilometers zijn geneutraliseerd, iets wat nodig is om veilig door een Ardens dorpje te geraken. Eens de man met de rode vlag zwaait kan het dan eindelijk echt beginnen. Het is koers van in het begin… Na enkele kilometers volgen de eerste hellingen en komt iedereen op zijn plaats terecht. We mogen vertoeven in een mooi en aangenaam landschap. De eerste twee uren viel er nog wat regen, maar nadien brak de zon door en hebben we allemaal kunnen genieten van een stralende, maar vermoeiende dag.

Bij elk groepje reden motards om zo de veiligheid van de renners te garanderen, op elk kruispunt stonden seingevers die het andere verkeer tegenhielden. Met de veiligheid zat het dus zeker en vast snor.
Onderweg kregen we 21 korte maar krachtige hellingen voorgeschoteld, die afgewisseld werden met lange glooiende stukken in de vallei of enkele snelle afdalingen. Een mooi uitgetekend parcours waar ik geen enkele opmerking op kan geven. Elke renner van GFTbe kon zoals altijd genieten van eigen ravito, iets wat op zulke wedstrijden fysiek maar ook mentaal een meerwaarde is. En dit mede mogelijk gemaakt door het enorme enthousiasme en inzet van onze vrijwilligers, waarvoor onze oprechte dankjewel!

Na 4u17 komen de eersten binnen, een spurt van 6 renners waarbij Kristof Houben het haalt van Michiel Minnaert die tevreden moet zijn met een 2de plaats. Stelselmatig druppelen ook de andere renners binnen, elk met hun straffe individuele prestatie en hun eigen verhaal, het ene verhaal al iets heroïscher dan het andere. We zien bij de aankomst niets dan blije en tevreden gezichten! Iedereen heel enthousiast over het parcours en organisatie, zoiets doet deugd en zal ook de organisatoren plezieren.

 

Nadien volgt de podiumceremonie waarbij af een toe een blauwbloes mag aantreden om zijn wafelijzer of gourmet set in ontvangst te nemen. Ik zou zeggen smakelijk!

De organisatie kan tevreden terugblikken op een zeer geslaagde editie van Granfondo Espace Cycles 2018. Over de 2 afstanden stonden in totaal meer dan 500 deelnemers aan de start… wat ons betreft zeker Granfondo waardig en tot volgend jaar!

Bedankt Eddy & het team van Granfondo Espace Cycle Etalle!

 

 

© Granfondoteam 2013 | logo fusemedia.be • grafisch ontwerp • webdesign • reclame