Bij het rijden van een granfondo gaat het om zoveel meer dan alleen het rijden van een scherpe tijd. Bij Granfondoteam.be beschouwen we een granfondo als een totaalervaring. Een granfondo moet in de eerste plaats een leuke reis zijn met vrienden. In de dagen voor de start moet er ruimte zijn om gezellig met z’n allen te tafelen en daar hoort uiteraard een lekker glas wijn bij. De sfeer komt op de eerste plaats.
Tijdens de wedstrijd zijn we uiteraard wel heel gedreven en competitief. Iedereen tracht voor zichzelf het best mogelijke resultaat te behalen. Sommige leden hebben het talent om mee te strijden voor de overwinning in de grootste granfondo’s van Europa. De meesten leveren echter in de achtergrond strijd met zichzelf en de mensen die toevallig in hun groepje zitten.
Na afloop gaat het er ons vooral om het gevoel te hebben dat we er alles aan gedaan hebben en helemaal tot het uiterste zijn gegaan. Ieder op zijn niveau.

Na de granfondo moet er uitgebreid nagekaart worden. Eerst aan de aankomst, met vluchtgezellen, ploeggenoten en cyclobekenden. Daarna aan tafel, want een granfondo hoort afgesloten te worden met een verdiend, rijkelijk maal.
Verwacht bij Granfondoteam.be geen leden die dagenlang op bed liggen om de benen te sparen voor de wedstrijd. Wij willen er vooral een leuke trip van maken en genieten van wat de omgeving en de vrienden te bieden hebben.

De granfondo-beleving gaat ook verder dan de dagen die we in het buitenland doorbrengen. Het gaat ook om het maandenlang trainen en toeleven naar een granfondo, informatie opzoeken en ervaringen uitwisselen met fietsvrienden,… Een doel hebben, geeft de drive om te trainen en zorgt voor een balans op fysiek en mentaal vlak.

© Granfondoteam 2013 | logo fusemedia.be • grafisch ontwerp • webdesign • reclame