GFTbe trotseert de koude op Vlaamse Ardennerit

15:10 | nieuws

De Vlaamse Ardennenrit is intussen een jaarlijkse traditie geworden. Een honderdtal GFTbe’ers liet zich niet afschrikken door de koude en trok goedgemutst en warm ingeduffeld de heuvels van de Vlaamse Ardennen in.

Van over heel het land kwamen leden afgezakt naar Herzele, de nieuwe startplaats van de Vlaamse Ardennenrit. Ondanks de ijzige temperaturen (-4° C bij de start) was iedereen goedgemutst. Na de gebruikelijke hartelijke begroetingen en het oppikken van de nieuwe kledijpakketten was het tijd om op pad te gaan. Het was dan wel koud, maar de wegen lagen droog en ook de zon was van de partij, en dus was er geen reden om niet te fietsen.

Omwille van de massale belangstelling besloten de organisatoren om meer groepen te voorzien dan de voorgaande jaren. Groep 1 (met als gidsen Bart en Bram) koos voor een heuvelachtig parcours in de mooie Pays des Collines.

 

Groep 2 opteerde voor een meer glooiend parcours. Omdat Groep 2 traditioneel het grootst is, werd gekozen om de deelnemers op te splitsen in drie afzonderlijke groepen. Groepen 2A (onder begeleiding van Dirk en Tom) en 2B (met Dimitri) vertrokken om 9u, zij het met enkele misverstanden en de bijhorende chaos.  Groep 2C zou normaal gezien een uur later vertrekken, maar behalve de 2 begeleiders kwam er niemand meer opdagen. Maarten en organisator Gert gingen dan maar op zoek naar de andere groepen. Amper twee maanden na zijn heupbreuk fietst Gert alweer rond alsof er niets aan de hand is. Enkel het stappen gaat nog wat moeizamer.

David Gabriel ontfermde zich over groep 3, die onderweg eveneens enkele stevige hellingen meepikte.

Dankzij de inzet van talloze vrijwilligers kon iedere groep ook rekenen op een volgwagen en bevoorrading onderweg. Gelukkig hadden deze volgers een stuk minder werk dan vorig jaar. Er waren slechts enkele lekke banden en ondanks enkele verraderlijke ijsplekken onderweg bleef iedereen dit keer overeind.

Ondanks de verschillende trajecten en snelheden druppelden alle groepen ongeveer gelijktijdig binnen in Herzele. Na een deugddoende warme douche verzamelde iedereen in een verderop gelegen feestzaal waar een dampende spaghetti en een tegensputterende televisie (de Omloop!) ons opwachtten. De aanwezigen lieten het echter niet aan hun hart komen en de sfeer was opperbest. En na wat gefrunnik aan de televisie konden we de finale van de Omloop het Nieuwsblad toch nog live meepikken, terwijl we de Tournée Minerale ongegeneerd aan onze laars lapten.

Volgend jaar meer van dat!

© Granfondoteam 2013 | logo fusemedia.be • grafisch ontwerp • webdesign • reclame